ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΥΠΟΙΚ προς τραπεζοϋπαλλήλους: «Δεν λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις που έγιναν»

13:33 - 12.12.2017

Δεν λαμβάνουν υπόψη τις ρυθμίσεις που έχουν οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίες συνεπάγονται σημαντική επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις που το κράτος ανέλαβε και ταυτόχρονα διασφαλίζουν την στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΥΚ δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη όσα το κράτος έπραξε προς όφελος των μελών της.

Σχεδόν 60,000 μελή Ταμείων Προνοίας, περιλαμβανομένων 4,500 τραπεζικών, λαμβάνουν αναπλήρωση 75%, ενώ άλλοι 1000 περίπου εν ενεργεία υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των 100,000 ευρώ, διατηρούν την προοπτική πρόσθετης αναπλήρωσης στο 75% από την ίδια την Τράπεζα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Χάρης Γεωργιάδης.

Παραμένουν, σημειώνει, «190 περίπου άτομα που λαμβάνουν μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, μέχρι το όριο των 250,000 ευρώ, ενώ 35 περίπου άτομα που έχουν ήδη διασφαλίσει ποσά άνω των 250,000 ευρώ, δεν λαμβάνουν πρόσθετη αναπλήρωση.

«Οι πιο πάνω ρυθμίσεις, που έχουν οριστικοποιηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και που συνεπάγονται σημαντική επιβάρυνση των δημοσίων οικονομικών, εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις που το κράτος ανέλαβε και ταυτόχρονα διασφαλίζουν την στοιχειώδη κοινωνική δικαιοσύνη», προσθέτει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει «για άλλη μια φορά τις καθοριστικές προσπάθειες της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα κανένας τραπεζικός υπάλληλος να μην απολυθεί, έστω και εάν τράπεζες κατέρρευσαν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους συμπολίτες μας στον ιδιωτικό τομέα».

Από ΚΥΠΕ